- Bi Yaşı
- 4 Yıl 11 Ay 28 Gün
National Geographic belgesellerini izleyenler vardır aramızda. Dünya'nın oluşumu vs. gibi videoları izleyerek belli başlı öngörülerimiz olmuştur kendi içimizde. Bu tarz araştırmaları görmeyen biri olsak dünyanın kendi kendine bir anda olmuş olacağı gibi saçma bir düşünceye kapılabilirdik. Ama milyarlarca yıl öncesine dayanan bir oluşum söz konusu. Bu süreç içerisinde sadece gezegenimiz bir evrim geçirmedi diye düşünüyorum bir çok insan gibi. Araştırmalarda bunu gösteriyor zaten. Hiç düşünüyor muyuz beyler bir başka gezegende hayat olabildiğini?
Benim aklıma gelen sorular;
- Başka gezegende insan vb. canlı yaşıyor mu?
- Bizden daha üstün özelliklere sahipmiler?
- En çok merak ettiği ise; acaba burada yaşayanların teknoloji vs. bizden çok ama çok üstün bizi izliyorlar gözlemliyorlar mı?
Bu sorular insana çok abes gelebilir. Kimimiz belki gülüp geçecek ama sonuçta şöyle düşünün ki ormanda yaşayan bir kabile medeniyeti keşfedene kadar bir başka dünya olmadığını, bir başka insan vb. canlı düşünür. Keşfedilmemiş yüzlerce binlerce belki de milyonlarca gezegen var bi sadece 8 tanesini biliyoruz sonuçta.
Herşey mümkün olabilir. Bilinmeyen yaşamlar, bilinmeyen yaratık türleri.
NASA araştırmalarından bir başlık paylaşacağım sizlere. Sizce de çok heyecanlandırıcı değil mi?
Dünya büyüklüğünde yaşama elverişli yeni gezegen keşfedildi!
Aramızda bu tarz konulara ilgili arkadaşlar var mıdır acaba? Ben fazla ilgi duyarım ve çok zaman ayırırım bu tarz şeylere. Emin olun insan bu tarz şeyler izledikçe ne denli boş şeylerle uğraşıp zamanını geçmişte hiç ettiğini anlıyor. Öğrenilen her bilgi insanın ufkunu genişletiyor. Bir dinci dünyanın yaratılış öyküsünü vb. şeyleri ''Allah yarattı'' diyerek noktalıyor ama bir jeolog, astronom yada fizikçi, kimyacı olayı bambaşka boyutta ele alarak ilime bilime fayda sunarak içinde olduğumuz evreni bizlere somut şekilde açıklıyor. Aklımızdaki sorulara somut yanıtlar bulmak insana muazzam haz veriyor. Yeni bir bilgi öğrenmek ve şüpheci, araştırmacı olmak inanın bana tarifsiz.
Lütfen bu tarz konulara ilgi duyan, güzel kaynaklara sahip olan herkes bu konu altında etkileşim sağlasın.
Ne kaybederiz ki? En fazla öğreniriz...
Dünya'nın Oluşum Evresi İzleyebilirsiniz İyi Seyirler!